Nakoľko sme mali doma kopu jahôd, ktoré sme nestíhali zjesť, chcelo to ďaľší jahodový recept. Nooo a tak vám poviem, zmizol rýchlosťou svetla, ani sme ho vychladiť nestihli. Preto je aj fotka v reze taká aká je, no nedalo sa dlhšie čakať, veď sami pochopíte keď si ho upečiete
Na formu s priemerom 28cm potrebujete:
• 240g masla izbovej teploty
• 450g hladkej múky
• 100g manďovej múky
• 200g práškového cukru
• 2 celé vajcia (stredne veľké)
• štipka soli
• 1 čl kypriaceho prášku
• 3x lučina (smotanová 100% chuť)
• 2-3pl práškový cukor
• 1/2 čl vanilkovej pasty
• Jahody
• Najskôr si spravíme cesto – maslo, múku hladkú aj mandľovú, cukor, vajcia, kypriaci aj soľ vymiesime do cesta, zabalíme do fólie a necháme na hodinku dve v chladničke.
• Trúbu si vyhrejeme na 180stupňov. Cca polovicu cesta natlačíme do koláčovej formy (ideálne do tej s vyberateľným dnom).
• V miske si vymiešame lučinu s cukrom a vanilkou dohladka a tento krém natrieme na cesto po celej ploche. Na krémovú vrstvu naukladáme nakrájané jahody.
• Druhú polovicu cesta vyvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie, nakrájame pásiky a tie naukladáme podľa fantázie na vrch koláčika.
• Dáme piecť na cca 30-35minut – dozlatista. Pokiaľ vydržíte, ideálne je počkať s krájaním, kým sa poriadne vychladí.